Zima je chladným obdobím, počas ktorého je potrebné zahriať sa. Okrem správneho oblečenia dokážu pomôcť aj chutné teplé nápoje, ktoré si môžete urobiť v pohodlí domova. Vyskúšajte jeden z týchto piatich aj vy.
Hustá a sýta horúca čokoláda je stávkou na istotu. Ak doma nemáte žiaden čokoládový prášok, z ktorého sa robí, jednoducho stavte na tento recept. Jeho výhodou je najmä to, že nápoj bude chutiť omnoho lepšie ako ten, ktorý by ste urobili z instantného prášku.
Ingrediencie:
Postup:
Postup je veľmi jednoduchý. Mlieko zahrejte v hrnčeku alebo šálke. Keď je horúce, pridajte čokoládu a miešajte, pokým sa nerozpustí. Následne pridajte cukor. Akonáhle sú všetky suroviny rozpustené, čokoládu servírujte v šálkach.
Patríte k milovníkom čaju? V tom prípade by ste mali vyskúšať recept na tento osviežujúci recept, ktorý si viete prispôsobiť presne podľa seba. Pridajte alebo odoberte sladidlo. Dajte viac mäty, zázvoru alebo citrónu. Je to na vás.
Ingrediencie:
Postup:
Vodu dajte ohriať. Medzitým si umyte lístky mäty a ošúpte zázvor. Ten nakrájajte na malé časti, prípadne ho nastrúhajte. Mätu a zázvor dajte do šálky alebo džbánu a zalejte horúcou vodou. Po miernom vychladnutí pridajte šťavu z citróna a med podľa chuti.
Londýnsky čaj je ďalší horúci nápoj, ktorý si môžete počas zimy vychutnávať. Recept je veľmi jednoduchý a ingrediencie naň máte určite doma. Pripravte si ho ešte dnes!
Ingrediencie:
Postup:
Čierny čaj zalejte horúcou vodou a nechajte lúhovať aspoň 4 minúty. Mlieko ohrejte, pridajte vanilku a vanilkový cukor a premiešajte. Keď je čaj vyluhovaný, vlejte doň mlieko a zamiešajte. V prípade potreby dochuťte.
Milovníci ochutených káv si pri tomto recepte prídu na svoje. Klasické latté doplnené o chutné perníkové korenie si už nemusíte vychutnávať len v kaviarňach. Naservírujte si ho aj doma!
Ingrediencie:
Postup:
Mlieko, kávu a korenie dajte do hrnca a ohrejte na miernom ohni. Všetko poriadne zmiešajte, vyhnite sa tomu, aby sa zmes začala variť. Akonáhle je všetko dokonale zmiešané a ohriate, zmes nalejte do pohárov. Ozdobte šľahačkou a podávajte.
Postup:
V hrnci zmiešajte vaječný likér, čokoládu a mlieko. Vytvorte hustú zmes, ktorú nalievajte do pohárov a ozdobte šľahačkou.
Máte chuť na niečo sladké a teplé? Stavte na jeden z našich receptov, ktoré sme si pre vás pripravili. Sú jednoduché, rýchle a určite si medzi nimi nájdete jeden, ktorý vám bude chutiť.
Na prípravu francúzskej horúcej čokolády budete potrebovať: 1/2 šálky mlieka, 30 gramov čokolády nasekanej na malé kúsky, 1 lyžica hnedého cukru a šľahačku. Mlieko zahrejte v hrnčeku alebo šálke. Keď je horúce, pridajte čokoládu a miešajte, pokým sa nerozpustí. Následne pridajte cukor. Akonáhle sú všetky suroviny rozpustené, čokoládu servírujte v šálkach.
Vyskúšajte citrónovo-zázvorový mentolový čaj. Ingrediencie: 4 šálky horúcej vody, 4 hrste mäty, väčší kúsok zázvoru, jeden citrón, med alebo iné sladidlo. Ohriajte vodu a pridajte mätu, zázvor, šťavu z citróna a med podľa chuti. Pomer jednotlivých zložiek si môžete upraviť podľa vlastných preferencií.
Horúca čokoláda s vaječným likérom sa pripravuje z: 2 šálkú vaječného likéru, 1 šálky bielej čokolády (rozpustenej), 1/2 šálky mlieka a šľahačky na ozdobenie. V hrnci zmiešajte vaječný likér, čokoládu a mlieko. Vytvorte hustú zmes, ktorú nalievajte do pohárov a ozdobte šľahačkou.